Keď mäso smrdí
Článok Jany Cvikovej z webzinu ASPEKTin
Mäso sa nedostáva do spravodajských relácií len tak pre nič za nič. Musí byť krvavé, musí smrdieť, musí byť biele. Keď smrdí, nezaškodí, ak si ho kúpi minister pôdohospodárstva, ktorý sa o to intenzívnejšie stará, aby mäso nesmrdelo. Pretože som schopná sa živiť vegetariánsky, správy o smradľavom mäse sa u mňa nestretajú s prehnanou emocionálnou reakciou. No a tie o krvi sa usilujem cielene prehliadať.
Čo ma však dokáže neomylne zdvihnúť zo stoličky, je výskyt „bieleho mäsa“ v médiách. Takto nazývajú médiá – žiaľ, bežne - obchod s ľuďmi, a to bez ohľadu na to, či sa o túto problematiku zaujímajú len ako o lacnú senzáciu, alebo chcú priniesť skutočnú správu.
Chcete vedieť, v čom je problém? Čítajte vo webzine ASPEKT in.